Archivi tag: розетка

Фламенко гитара, Верхняя дека Ель обыкновенная, розетка, гольпеадор, подставка.

Фламенко гитара, Верхняя дека Ель обыкновенная, розетка, гольпеадор, подставка.jpg

Традиционалните фламенко гитари се изработуваат од шпански чемпрес и смрека, и се полесни во тежина и малку помали од класичните гитари, со цел да произведуваат „поостар“ звук. Фламенко гитарата, во контраст на класичната, е исто така опремена со бариера налик на штитник, често пластична, што му овозможува на гитаристот да вметне ритмичко удирање по гитара без да ја оштети. Фламенко гитарата исто така се користи различно од класичната гитара, со различни стилови на удирање по жиците, како и употребата на каподастро.

 

Rodolfo Cucculelli, гитарный мастер.

http://chitarre.myblog.it

6-струнная Реквинто гитара, верхняя дека, резонаторный ящик, дека из ели, розетка, подставка.

6-струнная Реквинто гитара, верхняя дека, резонаторный ящик, дека из ели, розетка, подставка.jpg