Archivi tag: модел santos hernández

Традиционален Фламенко гитара.

Традиционален Фламенко гитара модел Santos Hernández. Rodolfo Cucculelli, лутиер.

 

Јас може да се направи гитара за вас, ако ви е потребна информација за мојата гитара модели, пратете ми email.

Rodolfo Cucculelli, лутиер.

Традиционален Фламенко гитара, cкала 650 mm. модел Santos Hernández. Picea excelsa и Cupressus sempervirens, Гриф Абонос. Rodolfo Cucculelli, лутиер.

Традиционален Фламенко гитара, cкала 650 mm. модел Santos Hernández. Picea excelsa и Cupressus semp.jpg

 

Традиционален Фламенко гитара. Глава, модел Santos Hernández.

 

Традиционален Фламенко гитара. Глава, модел Santos Hernández. Rodolfo Cucculelli, лутиер.jpg

 

 

Гитара фламенко бланка, Заден дел, полиран со натупвам.

 

 

Гитара фламенко бланка, Заден дел, полиран со натупвам. Rodolfo Cucculelli, лутиер.jpg

 


Pачно изработена фламенко гитарa, Врат, Колено, Заден дел.

 

Pачно изработена фламенко гитарa, Врат, Колено, Заден дел.jpg

 

 

 

 

Фламенко гитара, Страни на трупот (ребра). Пониската акција на вратот (височината на жиците во 12 Стапала 2,6 mm. до 2,8 mm).

 

Фламенко гитара, Страни на трупот (ребра). Пониската акција на вратот (височината на жиците во 12 С.jpg

 

 

 

 

Концерт Фламенко гитара. височината на жиците во Кобилица 6 mm. до 7 mm. Rodolfo Cucculelli, лутиер.

 

 

Концерт Фламенко гитара_височината на жиците во Кобилица 6 mm. до 7 mm. Rodolfo Cucculelli, лутиер.jpg

 

Јас може да се направи гитара за вас, ако ви е потребна информација за мојата гитара модели, пратете ми e-mail.

 

 

Rodolfo Cucculelli, лутиер.