Archivi tag: Ручная работа фламенко гитары

Фламенко гитара, Верхняя дека Ель обыкновенная, розетка, гольпеадор, подставка.

Фламенко гитара, Верхняя дека Ель обыкновенная, розетка, гольпеадор, подставка.jpg

Традиционалните фламенко гитари се изработуваат од шпански чемпрес и смрека, и се полесни во тежина и малку помали од класичните гитари, со цел да произведуваат „поостар“ звук. Фламенко гитарата, во контраст на класичната, е исто така опремена со бариера налик на штитник, често пластична, што му овозможува на гитаристот да вметне ритмичко удирање по гитара без да ја оштети. Фламенко гитарата исто така се користи различно од класичната гитара, со различни стилови на удирање по жиците, како и употребата на каподастро.

 

Rodolfo Cucculelli, гитарный мастер.

http://chitarre.myblog.it

Головка грифа гитары, колковая механика. Испанская гитара, гриф, Rodolfo Cucculelli, гитарный мастер.

Головка грифа гитары, колковая механика. Испанская гитара, гриф, Rodolfo Cucculelli, гитарный мастер.jpg

 

Rodolfo Cucculelli, гитарный мастер.

http://chitarre.myblog.it

Фламенко гитара «Бланка», копиа «Viuda y Sobrinos de Domingo Esteso». Rodolfo Cucculelli, гитарный мастер.

Фламенко гитара «Бланка», копиа «Viuda y Sobrinos de D. Esteso». Rodolfo Cucculelli, гитарный мастер.jpg

 

Rodolfo Cucculelli, гитарный мастер.

http://chitarre.myblog.it

Фламенко гитара, обечайка и гриф; Толщина гитаре гриф 19,5 мм. до 20,5 мм.

Фламенко гитара, обечайка и гриф; Толщина гитаре гриф 19,5 мм. до 20,5 мм..jpg

 

Rodolfo Cucculelli, гитарный мастер.

http://chitarre.myblog.it

http://www.decacorde.it