Archivi tag: Концертная фламенко гитара

Фламенко гитара, гитары модели «Santos Hernández».

Фламенко гитара модели «Santos Hernández» / Pablo Daniel Martínez фламенко гитарист.

Rodolfo Cucculelli​, гитарный мастер.

Фламенко гитара пятка грифа, основание грифа и пуговка, обечайки и гриф.

Фламенко гитара пятка грифа, основание грифа и пуговка, обечайки и гриф.jpg

Rodolfo Cucculelli, гитарный мастер.

http://chitarre.myblog.it

Фламенко гитара, Верхняя дека Ель обыкновенная, розетка, гольпеадор, подставка.

Фламенко гитара, Верхняя дека Ель обыкновенная, розетка, гольпеадор, подставка.jpg

Традиционалните фламенко гитари се изработуваат од шпански чемпрес и смрека, и се полесни во тежина и малку помали од класичните гитари, со цел да произведуваат „поостар“ звук. Фламенко гитарата, во контраст на класичната, е исто така опремена со бариера налик на штитник, често пластична, што му овозможува на гитаристот да вметне ритмичко удирање по гитара без да ја оштети. Фламенко гитарата исто така се користи различно од класичната гитара, со различни стилови на удирање по жиците, како и употребата на каподастро.

 

Rodolfo Cucculelli, гитарный мастер.

http://chitarre.myblog.it

Концертная фламенко гитара. мензура 671 мм. Отделка – французская полировка натуральным лаком.

Концертная фламенко гитара. мензура 671 мм. Отделка - французская полировка натуральным лаком.jpg