Archivi tag: Класична гитара

Рачно изработена Класична гитара ~ Аргентина гитара музика ~ Класична гитара.

 

Miguel Acosta (Аргентина гитаристy) Lautaro Acosta (Виолинистката) – “Alfonsina y el mar”. (Alfonsina Storni).

http://www.youtube.com/watch?v=fTJM17Q–9w

 

 

 

Јас може да се направи гитара за вас, ако ви е потребна информација за мојата гитара модели, пратете ми email: rcucculelli@gmail.com

 

 

Rodolfo Cucculelli, лутиер.


8-жичани Класична гитара с вырезом синего цвета.

8-жичани Класична гитара с вырезом синего цвета ~ Rodolfo Cucculelli, лутиер.

 

Концерт гитарист Nikolai Svishev plays “Milonga del Angel” (Астор Пјацола).

http://www.youtube.com/watch?v=6yZrHabK7to

 

Јас може да се направи гитара за вас, ако ви е потребна информација за мојата гитара модели, пратете ми email: rcucculelli@gmail.com

 

Rodolfo Cucculelli, лутиер.


Электро-акустическая гитара с вырезом синего цвета. Скала 65 cm., Западниот црвен кедар и Cupressus sempervirens. Гриф абонос, Стапала 21, полиран со натупвам, Rodolfo Cucculelli, лутиер.

Электро-акустическая гитара с вырезом синего цвета, Rodolfo Cucculelli, лутиер.JPG

Рачно изработена гитара ~ Рачно изработена Класична гитара.

Класична гитара_Julio Payne_Аргентина гитарист.jpg

Аргентина гитарист_Julio Payne_Аргентина гитара музика_CD_Puntos de luz.gif

 

Здраво, јас изградена оваа гитара се специјално наменети за аргентински гитарист Хулио М. Пејн.
Ве повикувам да го цениме звукот на оваа гитара толкување на Julio Payne.

“Cambio y fuera(Julio Payne)_ Класична гитара.mp3

“Evocación” (Julio Payne)_ Класична гитара.mp3

“Alfarero de sonidos(Julio Payne)_ Класична гитара.mp3

“Ronda” (Julio Payne)_ Класична гитара.mp3

 


 

Регистрација: Jorge Cruz – Martin Suarez Pablo Miceli


Производство – Мастеринг: Pablo Miceli

 

Ако ви е потребна информација за мојата гитара модели, ве молиме јавете се на следниве e-mail.

Rodolfo Cucculelli, лутиер.